Weird Designs


 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
U toku je konkurs za Moderatora foruma .Možete videti OVDE
U toku je konkurs za Administratora foruma .Možete videti OVDE

Share | 
 

 Spirala

Go down 
AuthorMessage
Guest
GuestPostSubject: Spirala   Mon Jul 26, 2010 12:50 am

Poigrajte se sa nekoliko filtera i dobićete zanimljiv efekat koji možete upotrebiti za izradu avatara ili interesantne pozadine.

Korak1.Otvorite novi dokument File-New proizvoljne veličine (kod mene je 500x500)Korak 2.Pritisnite taster D da izaberete crnu i bijelu boju pa idite na Filter-Render-Clouds i dobićete rezultat kao na slici ispod.Korak 3.Idite na Filter-Pixelate-Mezzotint i u prozoru koji će vam iskočiti u padajućoj listi Type odaberite Medium Strokes.Korak 4.Idite na Filter-Blur-Radial Blur i podesite opcije kao na slici ispod.Korak 5.Idite na Filter-Distort-Twirl i zadajte vrijednost za Angle 120Korak 6.Napravite duplikat Backgrounda prevlačenjem na ikonicu New Layer.Korak 7.Na ovome novo sloju primjeni opet

Filter-Distort-Twirl i ovaj put podesi vrijednost Angle na -180.Korak 8.Promijeni model stapanja za ovaj sloj na Lighten i dobićete zanimljiv efekat.Korak 9.Vrijeme je da nabacimo malo boje.

1.Kliknite na paleti Layers Background da ga aktivirate

2. i potom pozovite prozor Hue/Saturation sa kraticom na tastaturi Ctrl+U. Kada vam se otvorio ovaj prozor koji možete vidjeti na slici dole prvo potvrdite opciju Colorize i bacite se na podešavanje opcija.

Prvo da objasnim šta znače ove opcije.

Hue-ovim klizačem birate osnovnu boju i pomjerajući ga na jednu ili drugu stranu prikazujete boje iz spektra.

Saturation-ovim klizačem podešavate zasićenost boje, što je ova vrijednost veća, boja je intezivnija i obratno.

Lightness-ovim klizačem podešavate svijetliju ii tamniju nijansu neke boje,

Ovo je bilo malo poučno ali da nastavimo sa radom. Kao što možete vidjeti na slici dole ja sam podesio Saturation na 62 a Hue i Lightness sam ostavio na nuli a vi možete podešavati kako god hoćete. Kada završite kliknite OK.Korak 10.Podesite i boje za gornji sloj (Background copy). Prvo ga aktivirajte klikom na njega na paleti Layers i potom ponovo pozovite prozor Hue/Saturation kraticom Ctrl+U. Opet prvo potvrdite opciju Colorize i podesite boju gornjeg sloja pomoću klizača u prozoru. Kada ste jednom gotovi kliknite OK i gotovi ste. Na slici dole možete vidjeti kako sam ja to uradio.Na donjoj fotografiji možete vidjeti moj rezultat.Izvor:hogarovaarka.com
Back to top Go down
~PERLA~

avatar

Broj poruka : 4

PostSubject: Re: Spirala   Tue Aug 03, 2010 2:19 am

bas je lepo hvala ali ja nisam uspela hvala
Back to top Go down
View user profile
 
Spirala
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Weird Designs :: Photoshop Design :: Tutorijali-
Jump to: