Weird Designs


 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
U toku je konkurs za Moderatora foruma .Možete videti OVDE
U toku je konkurs za Administratora foruma .Možete videti OVDE

Share | 
 

 Efekat Polar Coordinates

Go down 
AuthorMessage
Guest
GuestPostSubject: Efekat Polar Coordinates   Mon Jul 26, 2010 12:48 am

U ovom tutorijalu ću pokušati da u nekoliko slika i rečenica pokažem i objasnim jedan od načina primene filtera polar koordinates.
Pa da počnemo. Za početak pronađete odgovarajuću sliku koja se vama dopada ( ja to radim na internetu ), pošto je tu ipak najveći izbor jedino treba malo vremena. Ovu koju ćemo koristiti našao sam na sajtu besplatne-slike.net zbog autorskih prava. Videćete da je sve vrlo jednostavno i brzo.
Kada otvorimo sliku u fotošopu izaberemo alatku Crop iz palete alata, obeležimod deo slike koji nam je potreban za dalji rad. Duplim klikom taj deo izdvojimo.

U narednoj fazi sliku treba uvećati da bismo mogli da postignemo konačni efekt idemo na image > image size o ovome naročito treba voditi računa mada uvek postoji undo.


Pošto smo sliku uvećali izberemo Select>All zatim je okrenemo skroz naopako kao na slici dole znači Edit>Transform>Rotate 180°. Sada kada smo to uradili iz palete sa filterima izabraćemo Filter>Distrot>Polar Coordinates pojaviće se prozor kao na slici pritisnite ok idobićete nešto što će ličiti na neku malu planeticu.Preostaje nam još ddoterivanje slike, četkice, blur, cloniranje, rotacija (da je stavite u položaj koji vi hoćete) a možete napraviti novu sliku koja će se uklapati u rezoluciju vašeg monitora znači File>New stavite ako je recimo 1024-768 i prostim prevlačenjem (držite levi taster miša) i posle toga Edit>Free Transform dok sliku (laer) ne napravite na željenu veličinu ali tako da i dalje to bude krug. Kako sam ja završio slku možete videti u galeriji a i neke druge na koje je primenjen filter polar koordonates.


Izvor>>Fotomontaza.com
Back to top Go down
 
Efekat Polar Coordinates
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» ClickAtAndWait using only coordinates (no element info)
» How to get the x and y co-ordinates of a object in webdriver and selenium RC

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Weird Designs :: Photoshop Design :: Tutorijali-
Jump to: